Els errors passen factura

L'Athletic va signar una bona actuació global en el Wanda Metropolità. Lligat de mans a un Atlètic de Madrid que no va ser capaç de generar ocasions clares de perill fins ben entrada la segona meitat. Això es va complementar amb un bon maneig de la pilota, aconseguint desordenar a un equip sempre tan excel·lent en aquest aspecte com els de Simeone. També van anotar dos gols en un estadi en què pocs han el que s'ha aconseguit.

No obstant això, els de Berizzo van veure com se'ls escapaven els tres punts. L'empenta dels matalassers va aconseguir fer fallar als bilbaïns, provocant que aquests errors acabessin el gol. Primer, no sortint a tapar a Thomas per evitar l'espectacular xut que va treure i davant del qual res va poder fer Iago Herrerín. Més tard, veient com Rodrigo rematava un córner entre diversos futbolistes blanc i vermells.

Finalment, l'error més greu el va cometre Raúl García d'una manera que no és pròpia del navarrès. En el descompte es va mostrar massa tou a l'hora de protegir una pilota dins l'àrea, el que va donar la possibilitat a Saül de tornar a manar l'esfèric a la zona central per al posterior tant de Godín. A més, en quedar aturat deixar a Herrerín com a últim home, trencant el fora de joc i donant validesa al tant.

Al final, aquests tres errors propis van matar a un Athletic que havia fet prou com per anar-se'n a mínim amb un punt del Metropolità. Els jugadors van mostrar en el post-partits que han pesat més els encerts que els errors, per la qual cosa es podria dir que l'equip surt reforçat d'aquesta derrota. Això si, la necessitat d'aconseguir punts segueix sent la mateixa d'abans de la trobada.