Esperant el millor Modric

El Reial Madrid tracta de sortir a la superfície després d'una crisi que s'ha portat per davant a Julen Lopetegui. Al marge de decisions més o menys desafortunades del basc, hi ha una realitat: l'estat de Luka Modric, molt lluny de la seva millor versió, no el va ajudar en excés. Per a un equip que respira en bona part gràcies a l'oxigen que transmet el croat, és a dir molt.

Ara Santi Solari ha estat més que encertat en els seus primers partits tapant l'hemorràgia. I això que tampoc es pot dir que Modric hagi estat el torrent de joc que acostumava en aquests últims anys amb la samarreta blanca. De fet, el madridisme segueix esperant i Solari el primer, conscient que les seves opcions i les de tot l'equip passen per recuperar la inspiració del geni croata.

Molts es pregunten on és el millor Modric i busquen els motius pels quals la llum s'ha apagat en aquesta arrencada. Caldrà buscar motius sobretot en el passat Mundial, en què va ser gairebé l'últim a anar-se'n. Només França, que li va prendre la Copa del Món a la final, se'n va anar a casa alguna cosa després que ell. Un desgast excessiu, tant físic com mental, per a un jugador que com passa al Madrid també porta gairebé tot el pes del joc al mig del camp, sense oblidar el seu treball defensiu, que també ho valoren els seus entrenadors.

Modric no ha tingut Després temps de fermen una pretemporada en condiciones. Va arribar amb la temporada practicament començada. S'entrenava per primera vegada 1 set d'agost i sis dies Després jugava la final de la Supercopa. Entrava en el minut 63 per disputar el que quedava de trobada i la pròrroga. Després, Julen li va anar donant minuts, Tot just 35 entre Les dues primeres jornades, però Després ja va Començar a entrar a l'onze.

Modric va anar donant símptomes d'esgotament, però ell considera que la millor manera de posar-se en forma és tenint certa regularitat. No obstant això, Solari ja l'ha deixat a la banqueta en el partit de dimecres passat davant el Viktoria Plzen i en Copa davant del Melilla i només ha tirat d'ell davant el Valladolid. Ho farà segurament a Vigo conscient del que es juga.

Tampoc va ajudar a Modric un últim estiu més que agitat amb tots els rumors sobre la seva possible marxa a l'Inter de Milan. El croat, que es trobava de vacances, va solucionar la remor al seu retorn a Madrid, que li va tancar la porta a una sortida i que es va negar a negociar amb l'Inter, però el desgast mental del croat ja estava fet.

A Modric tampoc li va beneficiar la baixada general de l'equip i en especial la seva guàrdia pretoriana. Ni Kroos ni Casemiro, que també han acusat el desgast del Mundial, han estat a un bon nivell. El resultat ja és sabut.